Fırın Sütlaç |
1 Lt. Süt
1 Sb. Toz şeker
3 Çorba k. Mısır nişastası
2 Çorba k. pirinç
3-4 Parça damla sakızı
1 Çay b. Su
Hazırlanışı:
Tencereye süt, şeker alınır karıştırılıp ocağa bırakılır. Kaynayan süte haşlanmış pirinçler ilave edilir karıştırılır. Sütlü karışıma damla sakızı ilave edilir karıştırarak sütlaç pişirilir.
Ayrı bir kasede bir çay bardağı soğuk su ile nişastanın kıvamı açılır. Nişasta sürekli karıştırarak tencereye eklenir. Bir taşım daha kaynayınca tencere ocaktan alınır. Sütlaç kepçeyle fırın kaplarına paylaştırılır. Porsiyonluk fırın kapları bir tepsiye alınır.
Tepsinin içine bir miktar soğuk su doldurulur. Su miktarı fırın kaplarının yarısına çıkacak şekilde olmalıdır. Önceden ısıtılmış 190 C li fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirilir. Tepsi fırından alınır sütlaç kapları su dolu tepsiden çıkarılır ve soğuk olarak servis yapılır.
NOT: Damla sakızı sevmeyenler bu tatlıyı sakız eklemeden pişirebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder