18 Ekim 2012 Perşembe

KÜPE ÇİÇEĞİ


Küpe çiçeği
Çiçek yetiştirmek çiçek sevgisi bir çok insanda mevcuttur. Ancak canlı çiçekler özel ilgi isterler. Bahçede veya evde çiçek yetiştirmek türlere göre ayrıldıktan sonra uygun koşullar sağlanarak yetiştirilebilir. Ev dekorasyonlarına göre seçilen salon çiçekleri çok fazla çeşitliliğe sahiptirler. Çiçek açan yada açmayan süs bitkileri yaşantınızın bir parçası ise yetiştirmeniz çok kolay olacaktır.
Birçok yerde değişik isimlerle tanınan KÜPE çiçeği oldukça özel ve güzel bir süs bitkisidir. Evde veya bahçede yetiştirilmesi mümkün olan KÜPE çiçeği bakımı kolay çiçek türüdür. Çiçekler için özel hazırlanan toprağa dikilen çiçek yılda bir toprağını değiştirmek kaydıyla yetiştirilir. Evde yetiştirmek istiyorsanız güneş ışığına maruz kalmayacak ama ışık alabileceği bir yer seçerek çiçeğinizi yetiştirebilirsiniz.
KÜPE çiçeğinin toprağı nemli olması yeterlidir. KÜPE çiçeği aşırı suyu sevmez ama kuruda bırakılmamalıdır.
Çiçeği çoğaltmak isterseniz kendi dalından bir sürgün alıp küçük bir saksıya dikerek yetiştirebilirsiniz. Ayda bir vitamin desteği verilirse çiçekleri daha uzun ömürlü olacaktır ve çiçeğiniz daha sağlıklı görünecektir. KÜPE çiçeğinin çeşidi oldukça fazladır. Renk çeşitliği ve katmerli tek kat açması bunlardan bazılarıdır.
Sizde çiçek seviyorsanız ve çiçek yetiştirmek hobileriniz arasındaysa KÜPE çiçeği iyi bir tercih olabilir.

16 Ekim 2012 Salı

Bernardo'dan Fark Yaratan Yenilikler!


Şık tasarımları ve kaliteli ürünleriyle tanıdığımız Bernardo, müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için yepyeni ürün ve hizmet standartları sunuyor. Satış öncesinde ve sonrasında içimizi rahatlatan bu yeni standartları Bernardo şöyle sıralıyor:

Kırık parça garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımınızın kırılan parçaları için üzülmeyin. Çünkü Bernardo; 12 kişilik yemek takımlarına 5 yıl, 6 kişilik yemek ve kahvaltı takımlarına 2 yıl boyunca parça tedariği garantisi veriyor. Yemek takımınızın kırılan parçaları en kısa sürede Bernardo tarafından temin ediliyor. Üstelik yemek takımınızı ek parçalarla zenginleştirmek isterseniz, daha sık kullandığınız parçaları da Bernardo’dan satın alabilirsiniz.

%100 sağlıklı ham madde!

Yemek takımı satın alırken çoğumuz yalnızca desenlere ve renklere odaklanıyoruz; fakat ne yazık ki günümüzde pek çok üretici maliyetleri düşürmek ve daha fazla kar etmek için insan sağlığına zararlı ham madde kullanımına başvuruyor. Normal şartlarda 1200 derecelik fırınlarda sabitlenmesi gereken sır ve desenler, ağır metallerin kullanımıyla 800 derece sabitlenebiliyor. Böylece enerjiden ve maliyetten tasarruf ediliyor.

Bernardo ise üretim süreçlerinde sağlığa zararlı hiçbir ham madde kullanmıyor. %100 sağlıklı ham maddelerle üretilen yemek takımlarıyla Bernardo, ailenizin sağlığını önemsiyor.

Değişim garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımını, ambalajını açmadığınız sürece 5 yıl içerisinde değiştirebilirsiniz. Böylece değişen trendler ve zevklerinize uygun bir yemek takımıyla stil sahibi sofralar yaratabilirsiniz.

Sigortalı kargo servisi!

Mağazalardan ya da bernardo.com.tr’den satın aldığınız yemek takımları kargo ile size ulaştığında kırık ya da hasarlı çıkarsa, Bernardo ürününüzü hemen yenisi ile değiştiriyor. Sorunsuz bir alışveriş deneyimi Bernardo’da sizi bekliyor.

Bernardo'yu Facebook'ta takip edin, yeniliklerden ilk siz haberdar olun : https://www.facebook.com/bernardosofratasarimuzmani

Bir bumads advertorial içeriğidir.

15 Ekim 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ

Malzemeler:
5 Yumurta
1 Sb. Toz şeker
6 Çorba k. Un
5 Çorba k. İrmik
5 Çorba k. Haşhaş
1 P. Vanilya
1 P. Kabartma tozu
Şerbeti için:
5 Sb. Toz şeker
4 Sb. Su
1 Dilim limon
Haşhaşlı Revani


Hazırlanışı:
          Karıştırma kabına yumurtalar ve şeker alınıp mikserle çırpılarak köpürtülür. Ayrı bir kapta un, irmik, haşhaş, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp sıvı karışıma ilave edilir. Mikseri kullanmadan tahta kaşık yardımı ile   yavaş yavaş tüm malzeme karıştırılır.
Karışım yağlanmış dikdörtgen kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirilir. Revani soğuyunca ılık şerbet her yanına gelecek şekilde ilave edilir. Tatlı dilimlenerek şanti yada kaymakla süsleyerek servis yapılır.
Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınır. Fokurdamaya başlayınca beş dakika kaynaması yeterli olacaktır.
Limon dilimini kaynayan şerbete atıp birlikte kaynatabilirsiniz.