![]() |
Cennet çamuru |
250 Gr. Tel kadayıf
100 Gr. Tereyağ
125 Gr. Yeşil kıyılmış fıstık
Şerbeti için:
4 Sb. Toz şeker
3,5 Sb. Su
1 Dilim limon
Üzeri için:
1 Rulo kaymak
Hazırlanışı:
Tel kadayıf ince doğranır. Tereyağ eritilir ve orta ateşte kadayıf pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan kadayıf soğumaya bırakılır.
Bir tencereye şeker, su ve bir dilim limon alınır. Ocağa alınan tencere önce şeker dibine tutmasın diye karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra sekiz on dakika kaynaması yeterlidir. Ilık şerbet ve fıstık soğuk kadayıfa ilave edilip karıştırılır.Ilık tatlı kaymak ve tarçınla servis yapılır.