2,5 Sb. İrmik
![]() |
Fıstıklı Şam Tatlısı |
1 Sb. Toz şeker
1 Sb. Yoğurt
1 Sb. Toz fıstık
1 Çay b. Süt
1 Çay b. Sıvıyağ
1 P. Vanilya
1 P. Kabartma tozu
Şerbeti için:
2,5 Sb. Toz şeker
2,5 Sb. Su
1 Dilim limon
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına süt, şeker, yoğurt alınıp iyice çırpılır. Karışıma sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır. Una vanilya ve kabartma tozu karıştırılır. Sıvı karışıma irmik ilave edilir tahta kaşıkla karıştırılır.
Vanilya ve kabartma tozu karıştırılan un ilave edilir ve karıştırılır. Son olarak fıstık ilave edilir yine tahta kaşıkla karıştırılır. Hazırlanan hamur yağlanmış kalıba yada tepsiye dökülür üzeri istenirse bademle süslenir. Tatlı önceden ısıtılmış 170 C li fırında pişirilir.
Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca önceden hazırlanmış soğuk şerbet ilave edilir. Tatlı şerbetini çok ağır çeker. Tatlı şerbetini çektikten sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek ve süsleyerek servis yapabilirsiniz.
NOT: Bu tatlı cevizli, fındıklı da hazırlanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder