Güveçte Türlü |
400 Gr. Orta yağlı kuzu eti
1 Tutam taze fasülye
1 Kuru soğan
1 Çorba k. salça
1 Kemer patlıcan
2 Kabak
1 Kırmızı biber
2 Yeşil biber
1 Patates
3 Domates
2 Diş sarımsak
1/2 Çay b. sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Güveç tenceresine iki kaşık sıvı yağ alınır. İri doğranmış etler ilave edilip kavrulur. Kavrulan etin üzerine piyazlık dan kalın doğranmış soğan ilave edilir karıştırılır.
Soğanlar pembeleşince salça ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Etli karışımın üzerine ortadan ikiye yada üçe kırılan taze fasulye ilave edilip yayılır. Fasulyenin üzerine önce dörde bölüp sonra parmak şeklinde doğranmış patlıcan yayılır. Patlıcanın üzerine aynı boyda doğranmış biber, kabak, ve patates sırasıyla yayılır. İri doğranmış sarımsak ve domates sırasıyla dizilir. Üzerine karabiber, tuz serpilir. Son olarak bir miktar kaynar su ilave edilir.
Güvecin ağzı önce yağlı kağıtla sonra folyo ile sıkıca kapatılır. Güveç orta ateşte pişirilir. Sebzeler çiğ olarak kullanılır. Not: İsterseniz güveç ocakta beş dakika kaynadıktan sonra fırında da pişirebilirsiniz.