Kır Pidesi Tarifi |
5 sb. Un
1 P. İnstant maya
1 Yumurta
1,5 Sb. Süt
1 Tatlı k. Tuz
1 Tatlı k. Toz şeker
1/2 Çay b. Sıvıyağ
1/2 Çay b. Margarin
İç malzeme:
250 Gr. Kıyma
3 Orta boy soğan
1 Çorba k. Domates salçası
1 Çay k. Pul biber
1 Çay k. Kekik
1 Çay k. Kimyon
Karabiber, tuz, sıvıyağ
Üzeri için:
Tereyağ
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına un, tuz, şeker, maya kuru olarak alınıp karıştırılır. Unun ortası açılır ve ortaya eritilip ılık hale gelen margarin, sıvıyağ, yumurta, ılık süt ilave edilir. İçten dışa doğru karıştırarak hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur dinlenmeye bırakılır. Ayrı bir karıştırma kabında ince doğranmış soğan, kıyma, salça, pul biber, karabiber, kimyon, kekik, tuz, sıvıyağ ve çok az su iyice karıştırılır. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler hazırlanır. Tezgaha un serperek merdane ile bezeler açılır. Orta büyüklükte oval şekilde açılan hamurlara iç harç paylaştırılır ve pide şekli verilir.
Pideler uç kısımlardan tutularak hafif esneterek yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 C li fırında pişirilir. Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürülür. Pideler dilimleyerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder