23 Şubat 2012 Perşembe

KUZU ETLİ BAMYA

Malzemeler:
1/2 Kg.bamya
250 Gr. kuzu eti
1 Havuç
1soğan
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
1/2 limon
1 Yumurta sarısı
1/2 Sb. Soğuk su
Sıcak su
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tencereye alınır. Tencereye etlerde ilave edilip kavrulur. Etlerin kavrulmasına yakın ince doğranmış soğan ve küp doğranmış havuç ilave edilir. Et, soğan, havuç, üçlüsü kavrulunca üzerine kaynar su konur önceden hazırlanmış bamya ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
    Bamya pişince ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon suyu, soğuk su ile çırpılır. Sonra bu karışıma sıcak su çırparak ilave edilir. Sosun kıvamı ayarlanınca yemeğin üzerine gezdirilir. Tuz, karabiber serpilir. Karıştırmadan sekiz on dakika daha pişirilip servis yapılır.

TODAY EDP PARFÜM

Bahar değişim zamanıdır. Evet artık yavaş yavaş havlar ısınmaya başlıyor. Bakımlı insanlar baharda yeniliklere ihtiyaç duymaktadır. Cilt ürünleri, yeni ihtiyaçlar arasında bulunmaktadır. Yeni bir parfüm de bunlardan biridir. Kış döneminde kullanılan kokuların yerini daha iç açıcı çiçek kokuları almaktadır.
  Today Edp Tropikal çiçek kokuları ile mükemmel bir parfüm olarak biliniyor. Evet insanı rahatlatan kokusu özel olduğunuzu hissettiriyor. Cilde temas eden ürünler kimi zaman kızarıklık ve tahriş edici  olabilmektedir. Today Edp böyle bir sorun yaşama ihtimalini ortadan kaldırıyor. Uzman kadroyla çalışan üreticiler başarılarıyla gurur duymaktadır. Bilinir ki Today Edp Dünyada tercih edilen parfümler arasındadır. Bayanların vazgeçemediği bu parfüm sizler içinde iyi bir tercih olabilir. Eğer sizde aromatik kokuları ve çiçek kokularını seviyorsanız başta da belirttiğim gibi tam değişim zamanına uygun bir parfüm dür.

22 Şubat 2012 Çarşamba

FISTIKLI PATLICAN SALATASI

Malzemeler:
3 Bostan patlıcanı
2 Kırmızı biber
3-4 Diş sarımsak
1 Limon
1 Çay kaşığı tuz
1 Çorba k. Dolmalık fıstık
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
 Bostan patlıcanların gövdesi çatalla birkaç yerinden delinip bol yağda kabuklu olarak kızartılır. Biberler közlenir. Patlıcanın ve biberlerin kabukları soyulup doğranır.
Fıstık sıvı yağda pembeleştirilir. Ayrı bir kasede limon suyu, tuz, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır. Sosun üzerine doğranmış patlıcan, biber, kavrulmuş fıstık alınıp karıştırılır. Arzuya göre süsleyerek servis yapılır.

21 Şubat 2012 Salı

AGE REPAİR NİGHT CREAM

Canlı ve genç bir cilt her insanın arzusudur. İnsanoğlu ne yaparsa yapsın yaşlanmanın önüne geçememektedir. Doğanın bu acımasız bir kanunudur. Ancak sağlıklı ve bakımlı yaşlanmak kişinin bir nebzede olsa kendi elindedir. Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır karamsar  olmamak gerekiyor. İnsanlar doğru beslenerek ve doğru cilt bakım ürünleri kullanarak oldukları yaştan çok daha genç görünebilir.
  Bir insanın kötü alışkanlıkları yoksa örneğin sigara, alkol kullanmıyor doğru besleniyor erken yatarak uykusunu alıyorsa bu insanın  kendi yaşıtlarından daha genç olduğunu sizlerde gözlemleyebilirsiniz. Şimdi yeni tanıştığım bir kremden söz etmek istiyorum. Age Repair Night krem yaşlanma etkilerine karşı onarıcı gece kremidir. Bilirsiniz otuz beş yaş sonrası insanlar kendilerine ve ciltlerine daha iyi bakmak zorundadır.
Evet Age Repair Night krem ile bunu başarabilirsiniz. Cilde bakmanın da bazı önemli kuralları vardır. Cilt tipinizi iyi tanımak, cildi temiz tutmak, güneş ışınlarından korunmak, ve haftada bir veya iki defa cildi ölü derilerden arındırmak bunlardan bazıları. Hafta da bir iki defa uygulanan peeling ile cildi arındırıp nemlendiricinizi kullandıktan sonra Age Repair Night gece kreminizi uyglayıp yatabilirsiniz. Peeling işlemini özellikle gece uygulamanızda yarar vardır. Bilinir ki hücrenin kendini yenileme olayı gece gerçekleşmektedir. Birde şunu belirtmek isterim. Cildi ölü derilerden arındırdıktan sonra güneşe çıkılırsa daha fazla zarar görmektedir. Age Repair Nigt gece kremini kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra olumlu etkilerini görmeye başlıyorsunuz. Karar ve tercih sizlerin kendi kremlerinizi seçebilirsiniz. Bu ürün cazip fiyatıyla ve kalitesiyle iyi bir alternatif olabilir.

20 Şubat 2012 Pazartesi

MISIR UNLU BÖREK

Malzemeler:
300 Gr. Kıyma
5 Soğan
2 Diş sarımsak
3 Sivri biber
1 Çorba k. Biber salçası
1 Çay k. Kimyon
1 Çay k. Tuz, karabiber
1 Tutam maydanoz
3 Yufka
Panelemek için:
1,5 Sb. süt
1 Kase mısır unu
Hazırlanışı:
         Tavaya sıvıyağ, ince doğranmış soğan, sarımsak alınır. Soğan kavrulunca kıyma ilave edilip karıştırılır. Kıyma kavrulunca salça ilave edilir tekrar karıştırılır. Tuz, karabiber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır. Yufkalar paçanga börek yapılışında olduğu gibi kesilir. Yufkanın geniş tarafına iç harç konup sarılır. Sarılan börekler önce süte sonra mısır ununa bulanır yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 C li fırında pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.