29 Mart 2012 Perşembe

GAVUR DAĞI SALATASI

Malzemeler:
Gavur Dağı Salatası
4 Domates
2 Soğan
4-5 biber
1 Tutam maydanoz
1/2 Limon
1 Çorba k. Nar ekşisi
1/2 Sb. Ceviz
1/2 Çay b. Zeytinyağı
1 Çay k. sumak
1 Çay k. İsot
1 Çay k. Pul biber
Tuz
Hazırlanışı:
         Domateslerin kabukları soyulup çok minik küpler halinde doğranır. Sivri biber ve soğanda aynı şekilde küçük doğranır.
Maydanoz çok ince doğranır. Karıştırma kabına doğranmış domates, biber, soğan, maydanoz sırasıyla alınır. Üzerine irice kırılmış ceviz,zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, baharatlar ve tuz ilave edilip karıştırılır. İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Et yemeklerinin yanında yakışan bir salata türüdür.

Hiç yorum yok: