Dondurmalı İrmik Helvası |
2 Sb. İrmik
2 Sb. Toz şeker
4 Sb. Süt
125 Gr. Tereyağ
1 Miktar şam fıstık
Vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Tencereye süt ve şeker alınıp kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tencereye tereyağ alınır üzerine fıstıklar ilave edilip çevrilir. Fıstıklar hafif pembeleşince irmik ilave edilir kısık ateşte sürekli karıştırarak pişmiş kestane rengi olana kadar kavrulur.
İrmik kavrulunca sütlü şerbet ilave edilir 2 dakika harlı 3 dakika kısık ateşte kaynatılıp demlenmeye bırakılır. Demlenen helvadan bir miktar kasenin içine konur ve ortası açılır. Açılan havuza dondurma konulur dondurmanın üzerine tekrar helva konulduktan sonra sıkıştırılır. Hazırlanan helva kasesi servis tabağına ters çevrilip arzuya göre süsleyerek servis yapılır.