30 Mart 2012 Cuma

KIR PİDESİ

Kır Pidesi Tarifi
Malzemeler:
5 sb. Un
1 P. İnstant maya
1 Yumurta
1,5 Sb. Süt
1 Tatlı k. Tuz
1 Tatlı k. Toz şeker
1/2 Çay b. Sıvıyağ
1/2 Çay b. Margarin
İç malzeme:
250 Gr. Kıyma
3 Orta boy soğan
1 Çorba k. Domates salçası
1 Çay k. Pul biber
1 Çay k. Kekik
1 Çay k. Kimyon
Karabiber, tuz, sıvıyağ
Üzeri için:
Tereyağ
Hazırlanışı:
               Karıştırma kabına un, tuz, şeker, maya kuru olarak alınıp karıştırılır. Unun ortası açılır ve ortaya eritilip  ılık hale gelen margarin, sıvıyağ, yumurta, ılık süt ilave edilir. İçten dışa doğru karıştırarak hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur dinlenmeye bırakılır. Ayrı bir karıştırma kabında ince doğranmış soğan, kıyma, salça, pul biber, karabiber, kimyon, kekik, tuz, sıvıyağ ve çok az su iyice karıştırılır. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler hazırlanır. Tezgaha un serperek merdane ile bezeler açılır. Orta büyüklükte oval şekilde açılan hamurlara iç harç paylaştırılır ve pide şekli verilir.
Pideler uç kısımlardan tutularak hafif esneterek yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 C li fırında pişirilir. Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürülür. Pideler dilimleyerek servis yapılır.

29 Mart 2012 Perşembe

GAVUR DAĞI SALATASI

Malzemeler:
Gavur Dağı Salatası
4 Domates
2 Soğan
4-5 biber
1 Tutam maydanoz
1/2 Limon
1 Çorba k. Nar ekşisi
1/2 Sb. Ceviz
1/2 Çay b. Zeytinyağı
1 Çay k. sumak
1 Çay k. İsot
1 Çay k. Pul biber
Tuz
Hazırlanışı:
         Domateslerin kabukları soyulup çok minik küpler halinde doğranır. Sivri biber ve soğanda aynı şekilde küçük doğranır.
Maydanoz çok ince doğranır. Karıştırma kabına doğranmış domates, biber, soğan, maydanoz sırasıyla alınır. Üzerine irice kırılmış ceviz,zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, baharatlar ve tuz ilave edilip karıştırılır. İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Et yemeklerinin yanında yakışan bir salata türüdür.

28 Mart 2012 Çarşamba

TİRE KÖFTE

Tire Köfte
Malzemeler:
500 Gr. Köftelik kıyma
1 Çay k. Karbonat
1 Tatlı k. Köfte baharı
1 Çay k. Karabiber, tuz
2 diş sarımsak
Sosu için:
2 Çorba k. Tereyağ
2 Çorba k. Domates salçası
1 Diş sarımsak
Garnitürü için:
1 Kase yoğurt
2 Orta boy patates
1 Fiske tuz
Pul biber, kekik
Hazırlanışı:
           Karıştırma kabına kıyma, karbonat, tuz, köfte baharı, karabiber, ve rendelenmiş sarımsak alınıp iyice yoğrulur. Parmak şeklinde köfteler hazırlanır. Köfteler çok az yağda teflon tavada kızartılır.
Servis tabağına çırpılmış yoğurt alınır. Yoğurdun üzerine köfteler yerleştirilir. Tavada tereyağ eritilir sarımsak ve salça ilave edilir karıştırılır. Tereyağlı sos köftelerin üzerine gezdirilir.
Patatesler elma dilimi şeklinde doğranıp bol yağda kızartılır. Kızaran patates sıcak iken tuz, pul biber, karabiber, kekik ile karıştırılır. Servis tabağının bir tarafına yerleştirilir ve servis yapılır.
NOT: Köftenin boyu ve tabak süslemesi sizin zevkinize kalmış. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

27 Mart 2012 Salı

ORİFLAME MAKYAJ FIRÇASI

Kadın artı güzellik. İnsanlar kadını her zaman güzellikle bağdaştırır. Ve bu durum kadına biraz daha fazla sorumluluk yükler. Kadın her zaman bakımlı olmalı güzel olmalıdır.
Oriflame Makyaj Fırçası 8'li set
Peki neden kadınlar bu kadar zahmetli işlerle uğraşıyor? Bir kadının bakımlı olması önce kendini sevmesinden ve kendisine olan saygısındandır. Kozmetik ürünler bir hanımın vazgeçilmezleri arasındadır. ORİFLAME hanımlara bu konuda yardımcı oluyor. ORİFLAME makyaj fırçaları ile artık makyaj yapmanız daha kolay ve keyifli olacaktır. Sekiz parçadan oluşan ORİFLAME makyaj fırça takımı kendi çantasıyla müşteriye sunuluyor. Fırça kullanmak kadar fırçayı muhafaza etmekte önemlidir. Özel çantası sayesinde fırçaları yıpranmadan korumak mümkün. Allık fırçası, fondöten fırçası, pudra fırçası, göz makyajı fırçası, kaş tarağı ve fırçasıyla ideal bir fırça takımı. ORİFLAME ürünleri kaliteli ürünlerdir. Kendinizi özel hissediyorsanız böyle bir fırça takımı elinizin altında mutlaka bulunmalıdır. Makyaj yapmanın büyüsü ve sırrı başkadır. Sizde kendinize uygun makyajla tarzınızı ve güzelliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

TEFAL-SO-TASTY KREP TAVASI


Tefal Krep Tavası
Lezzetli ve keyifli kahvaltıların vazgeçilmezi olan krepler çok çeşitli hazırlanmaktadır. Kaliteli ve iyi ekipmanlarla çalışmak işlerimizi daha da kolaylaştırır. TEFAL-SO-TASTY krep tavaları oldukça kaliteli tavalar dır.
TEFAL tavanın orta bölümünde ısıyla kızaran pişirmeye hazır olduğunu belli eden dairesel bölüm vardır. Bu sayede tavanın yeteri kadar ısındığını pişirmeye hazır olduğunu anlarız. Başarılı krepler pişirmek her zaman kolay olmuyor. TEFAL krep tavaları sayesinde artık sorun yaşamadan istediğiniz krepleri hazırlayabilirsiniz.
Tava ısınınca ilk krep'i dökmeden çok az sıvıyağla tavayı yağlamanız yeterli olacaktır. Tekrar yağlamaya gerek duymadan krep hamurunun tamamını pişirebilirsiniz.
TEFAL kendisini dünyaya tanıtmış köklü bir markadır. Lezzetli tatlar ararken sağlığımızdan olma endişesi yaşarız. Dışarıda yapılan kahvaltı hijyen konusunda kafamızı kurcalar. Oysa evde kendimiz keyifle istediğimiz tatları hazırlayabiliriz. Sizde yiyecekler konusunda dışarıya güven duymuyor kendiniz hazırlamaktan yana iseniz TEFAL tava iyi bir seçim olabilir.
Sizlerle daha önce krep tarifi paylaşmıştım. Tava seçimi sizlere kalıyor .

26 Mart 2012 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ

Fırın Sütlaç
Malzemeler:
1 Lt. Süt
1 Sb. Toz şeker
3 Çorba k. Mısır nişastası
2 Çorba k. pirinç
3-4 Parça damla sakızı
1 Çay b. Su
Hazırlanışı:
              Tencereye süt, şeker alınır karıştırılıp ocağa bırakılır. Kaynayan süte haşlanmış pirinçler ilave edilir karıştırılır. Sütlü karışıma damla sakızı ilave edilir karıştırarak sütlaç pişirilir.
 Ayrı bir kasede bir çay bardağı soğuk su ile nişastanın kıvamı açılır. Nişasta sürekli karıştırarak tencereye eklenir. Bir taşım daha kaynayınca  tencere ocaktan alınır. Sütlaç kepçeyle fırın kaplarına paylaştırılır. Porsiyonluk fırın kapları bir tepsiye alınır.
Tepsinin içine bir miktar soğuk su doldurulur. Su miktarı fırın kaplarının yarısına çıkacak şekilde olmalıdır. Önceden ısıtılmış 190 C li fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirilir. Tepsi fırından alınır sütlaç kapları su dolu tepsiden çıkarılır ve soğuk olarak servis yapılır.
NOT: Damla sakızı sevmeyenler  bu tatlıyı sakız eklemeden pişirebilirler.