28 Mart 2012 Çarşamba

TİRE KÖFTE

Tire Köfte
Malzemeler:
500 Gr. Köftelik kıyma
1 Çay k. Karbonat
1 Tatlı k. Köfte baharı
1 Çay k. Karabiber, tuz
2 diş sarımsak
Sosu için:
2 Çorba k. Tereyağ
2 Çorba k. Domates salçası
1 Diş sarımsak
Garnitürü için:
1 Kase yoğurt
2 Orta boy patates
1 Fiske tuz
Pul biber, kekik
Hazırlanışı:
           Karıştırma kabına kıyma, karbonat, tuz, köfte baharı, karabiber, ve rendelenmiş sarımsak alınıp iyice yoğrulur. Parmak şeklinde köfteler hazırlanır. Köfteler çok az yağda teflon tavada kızartılır.
Servis tabağına çırpılmış yoğurt alınır. Yoğurdun üzerine köfteler yerleştirilir. Tavada tereyağ eritilir sarımsak ve salça ilave edilir karıştırılır. Tereyağlı sos köftelerin üzerine gezdirilir.
Patatesler elma dilimi şeklinde doğranıp bol yağda kızartılır. Kızaran patates sıcak iken tuz, pul biber, karabiber, kekik ile karıştırılır. Servis tabağının bir tarafına yerleştirilir ve servis yapılır.
NOT: Köftenin boyu ve tabak süslemesi sizin zevkinize kalmış. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: