17 Şubat 2012 Cuma

PERİŞAN KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
1 P. Margarin
1 Sb. Pudra şekeri
1 Çay b. Yoğurt
1 Çay b. Sıvıyağ
1 P.Vanilya
1 P. Kabartma tozu
1 Yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 Sb. Kıyılmış fındık
1 Yumurta akı
Hazırlanışı:
     Karıştırma kabına yaklaşık üç su bardağı un alınır. Unun üzerine oda sıcaklığındaki margarin ilave edilip karıştırılır. Un ile margarin iyice yoğrulup bulgur bulgur olması sağlandıktan sonra karışıma pudra şekeri ilave edilip tekrar karıştırılır. Bu üçlü karışımın ortası açılır. Havuza bir yumurta sarısı, sıvıyağ, yoğurt ilave edilir. Az miktarda un ile kabartma tozu, vanilya karıştırılır ve karıştırma kabına eklenip yoğrulur. Gerekirse un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz iriliğinde parça koparılıp yuvarlanır. Yuvarlanan hamur önce yumurta akına sonra fındığa bandırılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Kurabiye önceden ısıtılmış 170 C li fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Not: Üzerine badem,ceviz, fıstık, ne arzu ediyorsanız öyle hazırlayabilirsiniz. Fındık olması şart değil.

Hiç yorum yok: