16 Şubat 2012 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

Malzemeler:
3,5 Sb. Un
125 Gr. Margarin
1 Çorba kaşığı tereyağ
1,5 Sb. Pudra şekeri
1 P. Vanilya
1 P. Kabartma tozu
2 Yumurta
Damla çikolata
Hazırlanışı:
   Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki margarin ve tereyağ alınıp karıştırılır. Üzerine yumurtalar ile pudra şekeri ilave edilip tekrar karıştırılır. Una kabartma tozu, vanilya kuru iken karıştırılır. Bu karışım sıvı karışıma eklenip hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Yuvarlanan kurabiye hamurları yağlanmış tepsiye dizilir. Hamurların üzeri hafif bastırılır ve üzerine beşer altışar damla çikolata serpilir. Çikolatalar çok hafif hamura bastırılır. Hazırlanan kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 C li fırında pembeleşene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: