23 Şubat 2012 Perşembe

KUZU ETLİ BAMYA

Malzemeler:
1/2 Kg.bamya
250 Gr. kuzu eti
1 Havuç
1soğan
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Terbiyesi için:
1/2 limon
1 Yumurta sarısı
1/2 Sb. Soğuk su
Sıcak su
Hazırlanışı:
Zeytinyağı tencereye alınır. Tencereye etlerde ilave edilip kavrulur. Etlerin kavrulmasına yakın ince doğranmış soğan ve küp doğranmış havuç ilave edilir. Et, soğan, havuç, üçlüsü kavrulunca üzerine kaynar su konur önceden hazırlanmış bamya ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
    Bamya pişince ayrı bir kasede yumurta sarısı, limon suyu, soğuk su ile çırpılır. Sonra bu karışıma sıcak su çırparak ilave edilir. Sosun kıvamı ayarlanınca yemeğin üzerine gezdirilir. Tuz, karabiber serpilir. Karıştırmadan sekiz on dakika daha pişirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok: