Malzemeler:
300 Gr. Kıyma
5 Soğan
2 Diş sarımsak
3 Sivri biber
1 Çorba k. Biber salçası
1 Çay k. Kimyon
1 Çay k. Tuz, karabiber
1 Tutam maydanoz
3 Yufka
Panelemek için:
1,5 Sb. süt
1 Kase mısır unu
Hazırlanışı:
Tavaya sıvıyağ, ince doğranmış soğan, sarımsak alınır. Soğan kavrulunca kıyma ilave edilip karıştırılır. Kıyma kavrulunca salça ilave edilir tekrar karıştırılır. Tuz, karabiber, kimyon, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır. Yufkalar paçanga börek yapılışında olduğu gibi kesilir. Yufkanın geniş tarafına iç harç konup sarılır. Sarılan börekler önce süte sonra mısır ununa bulanır yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 C li fırında pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder