19 Nisan 2012 Perşembe

TAVUKLU KABAK SALATASI

Tavuklu Kabak Salatası
Malzemeler:
5 Adet kabak
1 Haşlanmış tavuk göğüs eti
1 P. Labne peyniri
2 Çorba k. Mayonez
2 Sb. Yoğurt
1/2 Demet dereotu
1 Çay b. ceviz
1 Tatlı k. Tuz
1 Çay k. Köri
1Çay k. Köfte baharı
Hazırlanışı:
           Kabaklar soyulup rendelenir ve suyu sıkılır. Yağsız tavada kabak sotelenir. Tavuk eti haşlandıktan sonra tel süzgece alınır. Suyu geçen tavuk eti didiklenir.
Karıştırma kabına didiklenmiş et, ince kıyılmış dereotu, kabak, ceviz alınır. Ayrı bir kapta yoğurt, labne peyniri, mayonez, tuz, köri, köfte baharı iyice çırpılır. Hazırlanan sos kabaklı, tavuklu karışıma ilave edilir karıştırılır. Salata servis tabağına alınır dereotu ve istenilen malzemeyle süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok: