![]() |
Un Kurabiyesi |
125 Gr. Tereyağı
125 Gr. Margarin
1 Çay b. Sıvıyağ
4 Çorba k. Nişasta
5 Çorba k. Pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına oda sıcaklığında ki tereyağ, margarin, sıvıyağ alınıp karıştırılır. Pudra şekeri ve nişasta ilave edilip tekrar karıştırılır.
Karışıma alabildiği kadar un ilave edilerek yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur kalınca rulo yapılır. İki parmak eninde verev şekilde kesilerek kurabiyeler hazırlanır. Kurabiyeler yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyelerin üzerine çatal bastırılarak şekil verilir ve önceden ısıtılmış 170 C li fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Not: Bu hamurla istediğiniz şekli vererek kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder