22 Mart 2012 Perşembe

KAŞARLI KARIŞIK SARAY SİMİDİ

Kaşarlı Karışık Saray Simidi
Malzemeler:
4 Sb. Un
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba k. Toz şeker
1/2 Çay b. Sıvıyağ
1/2 P.Yaş maya
Alabildiği kadar ılık su
İç Malzeme:
Sucuk
Kaşar rendesi
Üzeri için:
1 Sb. Susam
1Sb. Su
1 Çorba k. üzüm pekmezi
Hazırlanışı:
            Karıştırma kabına un, tuz, şeker alınıp kuru olarak karıştırılır. Unun ortası açılır havuz oluşturulur. Havuza maya ve ılık su ilave edilir parmak uçlarıyla ezerek maya eritilir. Eritilen mayanın üzerine sıvıyağ ve alabildiği kadar ılık su ilave ederek hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında elde edilen hamur dinlendirilir.
                   Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp beze yapılır. Tezgaha un serpilir ve merdane yardımı ile bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurlara minik küp doğranmış sucuk ve rendelenmiş kaşar paylaştırılır. Önce üst bölüm içe iki parmak eninde katlanır daha sonra kenar bölümler içe katlanır ve sıkıştırmadan rulo yapılır.
                  Tüm simitler hazır olunca pekmezli suya daldırılıp susama bulanır. Simitler yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsi mayası gelince önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirilir.
NOT: Bu simidi kavurmalı, patatesli, zeytinli, istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: