9 Nisan 2012 Pazartesi

PASKALYA ÇÖREĞİ


Malzemeler:
2 Yumurta
1/2 P. Margarin
1Sb. Süt
1/2 Sb. Sıvıyağ
30 Gr.Yaş maya
1 Çorba k. Toz şeker
1 Tatlı k. Tuz
3 Tatlı k.Mahlep
4 Sb. Un
Üzeri için:
1 Yumurta srısı

1 Sb. File fındık
Hazırlanışı:
      Bir kasede ılık süt ve maya karıştırılıp mayanın erimesi sağlanır. Karıştırma kabına eritilmiş maya süt karışımı alınır. Yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılır ve yumurtalar maya süt karışımına ilave edilir. Yumuşak margarin sıvıyağ ilave edilir çırpılır. Una şeker, mahlep,tuz kuru olarak karıştırılır ve sıvı karışıma ilave ederek yoğrulur.

Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur eşit bezelere bölünüp rulolar yapılır.Rulolardan üçer tane ayrılır ve saç örgüsü şeklinde örülür yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsi mayası gelen çöreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür kıyılmış fındık serpilir ve önceden ısıtılmış 190 C li fırında pişirilir.
Not: Çörekleri örmeniz şart değil istediğiniz şekli vererek hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: