15 Ekim 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ

Malzemeler:
5 Yumurta
1 Sb. Toz şeker
6 Çorba k. Un
5 Çorba k. İrmik
5 Çorba k. Haşhaş
1 P. Vanilya
1 P. Kabartma tozu
Şerbeti için:
5 Sb. Toz şeker
4 Sb. Su
1 Dilim limon
Haşhaşlı Revani


Hazırlanışı:
          Karıştırma kabına yumurtalar ve şeker alınıp mikserle çırpılarak köpürtülür. Ayrı bir kapta un, irmik, haşhaş, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp sıvı karışıma ilave edilir. Mikseri kullanmadan tahta kaşık yardımı ile   yavaş yavaş tüm malzeme karıştırılır.
Karışım yağlanmış dikdörtgen kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirilir. Revani soğuyunca ılık şerbet her yanına gelecek şekilde ilave edilir. Tatlı dilimlenerek şanti yada kaymakla süsleyerek servis yapılır.
Şerbet için su ve şeker bir tencereye alınır. Fokurdamaya başlayınca beş dakika kaynaması yeterli olacaktır.
Limon dilimini kaynayan şerbete atıp birlikte kaynatabilirsiniz.

Hiç yorum yok: