Malzemeler:
1 Sb. sıvıyağ
1 Sb. Zeytinyağı
1 Sb.Su
Alabildiği kadar un
İç malzeme:
Ceviz, tarçın
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına sıvıyağ, zeytinyağı, su alınıp çırpılır. Alabildiği kadar un ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.

Hamurdan cevizden iri parçalar koparılıp yuvarlanır. Bezelerin içi içli köfte şeklinde dövülmüş ceviz ve tarçın karışımı ile doldurulur kapatılır. Kapatılan kerebiçler kalıp var ise kalıba bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Kalıp yoksa istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Yağlanmış tepsiye dizilen kerebiçler önceden ısıtılmış 175 C li fırında pembeleşene kadar pişirilir. Hazırlanan kerebiçler pudra şekerine bulayarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder