27 Şubat 2012 Pazartesi

PATATESLİ MERCİMEK KÖFTESİ

Malzemeler:
3 Haşlanmış patates
1 Sb. Kırmızı mercimek
1 Sb. İnce bulgur
1 Kuru soğan
1 Tutam yeşil soğan
1 Çorba k. Domates salçası
1 Çorba k. Biber salçası
1 Tutam maydanoz
1 Çay b. Sıvıyağ limon
1 Tatlı k. Kimyon
Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
     Mercimek yıkanıp tencereye alınır. Üzerine iki parmak geçecek kadar su ilave edilip mercimek haşlanır. Haşlanan mercimeğe bulgur eklenip karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp demlenmesi sağlanır. Haşlanmış patates rendelenir ve demlenmiş olan malzemeye karıştırılır.
Kuru soğan çok ince doğranır sıvı yağla pembeleştirilir. Kavrulan soğana salçalar ilave edilir karıştırılır. Salça da kavrulunca mercimeğe eklenir karıştırılır. Mercimekli karışım soğuduktan sonra limon suyu, tuz, ve baharatlar eklenir karıştırılır. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan ilave edilip yoğrulur. Elimizle sıkarak köftenin şekli verilir. Köfte kıvırcık yaprakları ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: