5 Kasım 2012 Pazartesi

GÜLLÜ KEK

Malzemeler:
3 Yumurta
Güllü kek
1 Sb. Toz şeker
1 Sb. Sıvıyağ
1 Çay b. Süt
1 Çay b. Gül suyu
1 Kase gül yaprağı
1 P. Kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 Tutam gül yaprağı
  Hazırlanışı:
             Karıştırma kabına yumurtalar ve şeker alınıp mikserle köpürtülür. Üzerine sıvıyağ, gül suyu, süt ilave edilip tekrar çırpılır.
Una kabartma tozu karıştırılır ve eleyerek sıvı karışıma ilave edilir. Unun tamamını katmadan gül yapraklarını ilave edilip hamur karıştırılır. Alabildiği kadar un ilavesi ile tahin kıvamında kek hamuru elde edilir. Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülür. Üzerine ayırdığımız gül yaprakları serpilir ve önceden ısıtılmış 170 C li fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: