Malzemeler:
4 Sb. Un
1 P. Kuru maya
1/2 Çay b. Sıvıyağ
1 Çay b. Süt
1 Çorba k. Tereyağ
1 Tatlı k. Tuz
Alabildiği kadar ılık su
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
1 Çorba k. Sıvıyağ
Hazırlanışı:Karıştırma kabına un, tuz, maya alınır kuru olarak karıştırılır. Unun ortası açılıp havuz oluşturulur.
Havuza sıvıyağ, süt, yumuşak tereyağ, ve ılık su ilave edilir.
Önce havuzdaki malzeme karıştırılır sonra içten dışa doğru karıştırarak hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında elde edilen hamur dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparılıp yuvarlanır. İstenilen büyüklükte fitiller hazırlanır ve simit şekli verilir. Simitler yağlanmış tepsiye dizilir üzerine çırpılmış yumurta sarısı sıvıyağ karışımı sürülür. Tepsi mayası geldikten sonra önceden ısıtılmış 180 C li fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder