30 Nisan 2012 Pazartesi

DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün Çorbası
Malzemeler:
150 Gr. Kuşbaşı et
1 Yumurta sarısı
1 Limon suyu
2 Çorba k. Un
3 Çorba k. Margarin
Tuz
Hazırlanışı:
      Et yeteri kadar su ilavesi ile haşlanır. Tencereye margarin ve un alınır unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan unun üzerine haşlanmış etin soğuk suyu yavaş yavaş ilave edilir. Suyu ilave ederken topaklanmaması için çırparak ilave ediyoruz.
Karıştırarak suyun kaynaması sağlanır. Su kaynayınca didiklenen et tencereye alınır. Bir kasede yumurta sarısı limon suyu sıcak su çırpılır. Karışım çırpılarak tencereye eklenir karıştırılır. Bu sayede çorbanın kesik kesik olmasını engellemiş oluruz. Çorbaya tuz ilave edilir bir iki taşım kaynayınca ocaktan alınır. Çorbanın üzerine arzuya göre kızdırılmış tereyağ pul biber karışımı gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: