26 Nisan 2012 Perşembe

CEVİZLİ GÜL TATLISI

Malzemeler:
Cevizli Gül Tatlısı
1 P. Margarin
1 P. Kabartma tozu
1 P. Vanilya
1 Kase ceviz
3 Çorba k. Yoğurt
1 Yumurta
1 Çay b. Pudra şekeri
5 Su b. Un
Şerbeti için:
4 Sb. Toz şeker
3,5 Sb. Su
1 Çorba k. limon suyu
Hazırlanışı:
       Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekeri alınıp elimizle karıştırılır. Yumurta ve yoğurt ilave edilip tekrar karıştırılır. Una vanilya, kabartma tozu karıştırılıp sıvı karışıma ilave edilir yoğrulur. Kulak memesinden hafif sert bir hamur elde edilir.
Hamur 10-15 dakika dinlendirilir ve merdane ile tezgaha çok az un serperek açılır. 1 ml. Kalınlıkta açılan hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlak daireler kesilir. Bir yuvarlak hamurun üstüne ikincisi tam ortaya gelecek şekilde yerleştirilir üçüncü ve dördüncü hamurda aynı şekilde kaydırarak yerleştirilir. Hamur bir uçtan başlayıp rulo yapılır. Rulo yapılan hamur ortadan ikiye kesilir ve böylece iki tane gül elde edilir. Hazırlanan güller yağlanmış tepsiye dizilir. Güllerin tam ortasına birer dilim ceviz yerleştirilir önceden ısıtılmış 170 C li fırında pişirilir.
Tatlıyı fırına verdikten sonra tencereye su, şeker limon suyu ilave edilip ocağa alınır. Şerbet tam kaynamaya başladıktan sonra sekiz on dakika kaynaması yeterli olacaktır. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbet gezdirilir. Tatlı şerbetini çekip soğuduktan sonra istenilen şekilde servis yapılır.

Not: Tatlının daha iyi kızarması için yumurta sarısı sürülebilir. Ayrıca gıda boyası ile renkli hazırlamakta mümkündür.

Hiç yorum yok: