6 Şubat 2012 Pazartesi

PASTANE POĞAÇASI

Malzemeler:
3 sb. Un
30 Gr. yaşmaya
2 Çorba k. toz şeker
1 Çay b. süt
1Tatlı k. tuz
1 Tatlı k. mahlep
2 Yumurta
150 Gr. Tereyağı
Alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:
Beyaz peynir
1 Tutam maydanoz

Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına un, tuz, şeker, mahlep,alınıp karıştırılır. Unun ortası açılıp havuz oluşturulur. Havuza maya, ve ılık süt alınıp maya eritilir. Eritilen mayanın üzerine yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılıp yumurtalar ilave edilir. Oda sıcaklığındaki tereyağ ve ılık su ilavesiyle içten dışa doğru karıştırarak hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur dinlendirilip mayalanması sağlanır. Beyaz peynir çatalla ezilir ince doğranmış maydanoz ile karıştırılır.
Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler hazırlanır. Bezelerin tam ortasına elimizin ayası ile bastırılıp iç harç konur ikiye kapatılır. Poğaçalar yağlanmış tepsiye dizilir. Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir. Tepsi mayası gelen poğaçalar önceden ısıtılmış180 C li fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: