3 sb. Un
30 Gr. yaşmaya
2 Çorba k. toz şeker

1Tatlı k. tuz
1 Tatlı k. mahlep
2 Yumurta
150 Gr. Tereyağı
Alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
Beyaz peynir
1 Tutam maydanoz
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına un, tuz, şeker, mahlep,alınıp karıştırılır. Unun ortası açılıp havuz oluşturulur. Havuza maya, ve ılık süt alınıp maya eritilir. Eritilen mayanın üzerine yumurtanın bir tanesinin sarısı ayrılıp yumurtalar ilave edilir. Oda sıcaklığındaki tereyağ ve ılık su ilavesiyle içten dışa doğru karıştırarak hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur dinlendirilip mayalanması sağlanır. Beyaz peynir çatalla ezilir ince doğranmış maydanoz ile karıştırılır.
Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler hazırlanır. Bezelerin tam ortasına elimizin ayası ile bastırılıp iç harç konur ikiye kapatılır. Poğaçalar yağlanmış tepsiye dizilir. Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir. Tepsi mayası gelen poğaçalar önceden ısıtılmış180 C li fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder