3 Şubat 2012 Cuma

KAKAOLU ŞEKERPARE

Malzemeler                    
3 yumurta
200 gr. margarin

1 çay b. pudra şekeri
Kakaolu Şekerpare
1 çay b. irmik
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. hindistan cevizi
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
1 kase bütün fındık
2 çorba k. kakao
Alabildiği kadar un


Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Şerbeti için:
4,5 sb. toz şeker
4,5 sb. su
1 dilim limon


Hazırlanışı:
karıştırma kabına yumurtalar ve kakao alınıp çırpılır. Karışıma oda sıcaklığında ki margarin ilave edilip elimizle çalıştırılır. Bu karışıma sıvı yağ, irmik, hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya, ilave edilip karıştırılır. Karışıma bir miktar un ilave edilir. Unun üzerine pudra şekeri ilave edilip karıştırılır. Alabildiği kadar un ilavesi ile kulak memesi kıvamından daha yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp yuvarlanır.Yuvarladığımız hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Hamurların ortasına bütün fındık batırılır, çırpılmış yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 175 dereceli fırın da pişirilir. Tatlı hazırlanmaya başlarken şerbet ocağa konur. Şerbet fokur damaya başlayınca sekiz on dakika kaynaması yeterlidir. Tatlı fırından çıkınca kaynayan şerbet tatlıya ilave edilir. tatlı şerbetini çekip soğuyunca süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: